Nyt fra bestyrelsen 2019

Se link forneden for de tidligere års nyt fra bestyrelsen

Siden sidst opdateret: 08-02-2020 18:10


Indholdsfortegnelse:

Referater bestyrelsesmøder


11/12-2019 John Okholm forlader klubbens bestyrelse

Kære medlemmer.

John Okholm har dags dato besluttet sig for at forlade klubbens bestyrelse.

Det betyder at der vil være divergens mellem annoncen til generalforsamlingen i Jagthunden og den der kommer på hjemmesiden senere.

 

På bestyrelsens vegne

Per K. Kristophersen

Formand
 


23/11-2019 Datatilsynet har lempet på regler for brug af billeder på internettet

Kære kredse og specialklubber,

Datatilsynet har lempet på regler for brug af billeder på internettet.

Her er et overordnet oprids af de ny lempelser:

Hidtil har Datatilsynets praksis været, at situationsbilleder som udgangspunkt kunne offentliggøres uden samtykke af de afbildede personer, og at portrætbilleder krævede samtykke. Denne sondring er nu opgivet. I stedet får helhedsvurdering og formål nu betydning.
Den nye praksis tager udgangspunkt i følgende:

- Almindelige, harmløse billeder kan offentliggøres uden samtykke.
- Andre billeder kræver samtykke.
- Den, der vil offentliggøre billedet, skal foretage en helhedsvurdering af billedet og formålet med offentliggørelsen, og ud fra denne vurdering afgøre, om billedet kan bruges ud fra interesseafvejningsreglen, eller om det kræver samtykke eller aftale.

Ved almindelige billeder forstås, at billedet viser identificerbare personer, og ikke indeholder følsomme oplysninger, for eksempel skader, eller oplysninger om straf. Indeholder billedet ikke identificerbare personer, er det slet ikke omfattet af reglerne om personoplysninger. Personer er identificerbare, hvis de kan genkendes, så det er uden betydning, om der er knyttet navne til billedet.
Ved harmløse billeder forstås, at der er et naturligt formål med at bruge billedet, og at billedet vurderet ud fra almindelig fornuft ikke udstiller, udnytter eller krænker nogen af de personer, der er på billedet. Hvis der er børn og unge på billedet, skal man være ekstra opmærksom på, om billedet er harmløst.

Det er muligt at finde eksempler på, hvad der kunne kræve samtykke og hvad der ikke ville kræve samtykke via DGI’s opslag om lempelsen. Læs dem her: https://www.dgi.dk/foreningsledelse/artikler/billedbrug-paa-nettet-bliver-nemmere

Og læs mere om datatilsynets egen offentliggørelse af lempelsen her: https://www.datatilsynet.dk/presse-og-nyheder/nyhedsarkiv/2019/sep/aendret-praksis-i-forhold-til-billeder-paa-internettet/

Med venlig hilsen/Kind regards,
DANSK KENNEL KLUB

Katrine Jeppesen
Kommunikationsmedarbejder


12/11-2019 SJD - udvalget for markvildt og natur


 

6/9-2019 Sygdomsudbrud blandt norske hunde - klik her


16/8-2019 Udenlandske resultater

Klubben billiger at medlemmerne søger prøver i international regi. Såfremt medlemmerne ønsker, at resultaterne fra disse prøver skal være adgangsgivende til udstillinger/prøver i DK SKAL de føres i Hundeweb. Resultaterne skal være ført i Hundeweb før sidste tilmelding for den aktivitet man ønsker at deltage i (forvent flere ugers behandlingstid hos DKK). Såfremt udenlandske resultater ikke er ført i Hundeweb, er der ingen grund til at tilmelde sig en dansk aktivitet hvor det udenlandske resultat er det adgangsgivende. De resultater der opnået uden de korrekte førte adgangsgivende kriterier vil ikke blive ført eller vil blive fjernet.

Vi har nu flere gange oplevet  hunde er tilmeldt i brugsklasse på udstilling uden at kravene er opfyldt, DKK udstillingsreglement siger følgende:

·         Særlige krav til enkeltracer for at kunne deltage i brugshundeklasse (udstilling), for den korthårede hønsehund er det:

o   Hunden skal have opnået mindst 3. præmie på en DKK-anerkendt markprøve 
eller have opnået en 1. præmie på Derbyprøve eller have opnået 
præmiering på den tyske Solms prøve.

Ovenstående er kun adgangsgivende  når de er ført i Hundeweb.

Indtil nu har vi orienteret medlemmet om, at vi har anmodet DKK om at fjerne eventuelle resultater der er opnået uden de adgangsgivende krav var opfyldt, det gør vi ikke fremover.

Når I har deltaget i udenlandske prøver så sørg for at resultatet bliver ført med det samme. Den dokumentation der skal indsendes til DKK, Diplom eller Dommerskema, skal være på engelsk eller tysk således man kan give det indsendte en saglig vurdering

 

Per K. Kristophersen
Formand
 


16/7-2019 Træningsarrangement arrangeret af DGSK og DISK

Dansk Gordon Setter Klub og Dansk Irsk Setter Klub har i fællesskab arrangeret træningsdage på Lolland hvor temaet er ”Ro i opflugt og skud” samt eventuelt ”Parsøg”.
Arrangementet er nærmere beskrevet på: http://dgsk.dk/darket-17-og-18-august-2019/
Da Dansk Gordon Setter Klub og Dansk Irsk Setter Klub har valgt at gøre arrangementet til et åbent arrangement, for alle stående jagthunderacer, er der her en mulighed for at få trænet sin hund samt at udvikle samarbejdet mellem den engelske og kontinentale gruppe.
 


27/5-2019 Optagelse i avlsregistrene ændret med de nye ræveslæbsregler

Henset til der er ændrede regler for ræveslæb pr. 1. juli 2019, medfører det en ændring for optagelse i avlsregistreret.
Fra ovennævnte dato vil teksten for ræv være: ” Bestået rævediplomprøve med karakteren 4 point for ræveslæb og 4 point i apportering, eller ræveapportering på fuldbrugsprøve med karakteren 4 point for ræveslæb og 4 point i apportering.”  Ræveslæbsprøver der er bestået med 4 før 1 JUL 2019 tæller til avlsregisteret, da det er særskilte prøver man samler for at opfylde det samlede krav til avlsregisteret.

På bestyrelsens vegne Per K. Kristophersen

Download - nye ræveslæbsregler pr 1/7-2019


25/4-2019 Etiske anbefalinger for avl - DKK - ændringer

Kære alle specialklubber under Dansk Kennel Klub

DKK’s bestyrelse har besluttet at opdele og ændre formuleringen af punkt 3 i de etiske anbefalinger for avl. Den nye formulering samt den uddybende tekst, der kommer frem når man trykker på plustegnet, fremgår af hjemmesiden og vil også blive offentliggjort på DKK-siderne i maj nummeret af HUNDEN.
Husk at ændre jeres egen hjemmeside, såfremt I har de etiske anbefalinger på hjemmesiden.
I kan eventuelt vælge at linke direkte til DKK’s side om de etiske anbefalinger: https://www.dkk.dk/alle-emner/opdræt/etiske-anbefalinger-til-opdræt

Tidligere ordlyd:

Punkt 3
En tæve bør maksimalt have 5 kuld i sin levetid – og sidste kuld inden tæven fylder 8 år. En tæve på over 8 år kan dog benyttes i avl, hvis der sammen med registreringsanmeldelsen indsendes en dyrlægeattest på, at det er sundhedsmæssigt forsvarligt. Det er opdrætterens ansvar, at tæven får passende pauser mellem kuldene.

Ny ordlyd:

Punkt 3
En tæve bør maksimalt have 5 kuld i sin levetid, og det er opdrætterens ansvar, at tæven får passende pauser mellem kuldene. Hvis en tæve føder to kuld inden for en periode på 12 måneder, bør tæven efterfølgende have en pause på mindst 12 måneder, før næste kuld fødes.

Punkt 4
En tæve bør have sit sidste kuld inden hun fylder 8 år. En tæve på over 8 år kan dog benyttes i avl, hvis der sammen med registreringsanmeldelsen indsendes en dyrlægeattest på, at det er sundhedsmæssigt forsvarligt.

Med venlig hilsen/Kind regards,
DANSK KENNEL KLUB

Lone Sommer
Direktionssekretær


 24/2-2019 SJD - Status rapport pr 20/02-2019


13/2-2019 To kandidater til bestyrelsen

Generalforsamling 2019.

Emner til bestyrelsen.

Såfremt generalforsamlingen bakker op om disse emner til bestyrelsen vil det lykkedes den siddende bestyrelse at sænke gennemsnits levealderen i den kommende bestyrelse – det i sig selv er glædeligt.

Jacob Sørensen fra Thorsø har indvilget i at stille op til bestyrelsen.
Jeff Jacobsen, Sjælland har indvilget i at stille op som suppleant til klubbens bestyrelse.
 


 18/1-2019 SJD - nye fuldbrugsprøveregler pr 1/1-2019


 18/1-2019 SJD referat bestyrelsesmøde 18/12-2018


Nyt fra bestyrelsen 2018 - klik her

Nyt fra bestyrelsen 2017 - klik her

Nyt fra bestyrelsen 2016 - klik her

Nyt fra bestyrelsen 2015 - klik her

Nyt fra bestyrelsen 2014 - klik her

Nyt fra bestyrelsen 2013 - klik her

Nyt fra bestyrelsen 2012 - klik her

Nyt fra bestyrelsen 2011 - klik her

Nyt fra bestyrelsen 2010 - klik her

Nyt fra bestyrelsen 2009 - klik her

Nyt fra bestyrelsen 2006-2008 - klik her

Nyt fra bestyrelsen 2002-2005 - klik her